Sari la conținut

Regiunea

In nord estul Romaniei, sprijinindu-se pe ultimile coline ale Carpatilor, exista o regiune care a constituit locul de fuziune si coabitare a diferitelor populatii.Aici descoperim originile Moldovei, locurile sale sfinte si vestigiile celor mai frumoase pagini de istorie.

Mitica si mistica, Bucovina, numita si ‘patria stejarilor’, situata in nordul Moldovei, numara citava zeci de manastiri , unele zidite in urma cu mai mult de 500 de ani, dintre care cele mai remarcabile, precum Voronet, Humor, Sucevita, Moldovita, Arbore, sint inscrise in patrimoniul Mondial UNESCO.
Mai mult decit atit, acest arhipelag de manastiri a primit cea mai inalta distinctie acordata in turism, ‘Marul de aur’ din partea Associatiei Internationale a Jurnalistilor din Turism.

Deseori, asociem Bucovina manastirilor pictate si bisericilor sale; insa aceasta regiune este impinzita si de alte minunatii. Bucovinenii par investiti de o misiune estetica ancestrala , atit de mult ei pun inima in a infrumuseta lucrurile simple si a face din orice detaliu o incintare: case multicolore, fintini si grajduri decorate, interioarele primitoare, sint expresia unei civilizatii taranesti rafinate.

Calitatea peisajelor, natura inca ramasa integra, ospitalitatea naturala, pastrarea traditiilor stramosesti si a artizanatului local, savoarea bucatariei traditionale, sint tot atitea motive care atrag ca un magnet turisti romani dar si din ce in ce mai numerosi straini.